Gametel spelkonsoll bluetooth

Gametel är en spelkonsoll som är till för att anslutas via bluetootg och är gjord för att kunna göra en android telefon till en spelkonsoll. Det betyder att man sätter på sin android telefon till på konsollen och kopplar de samman via bluetooth. Det gör att man enklare kan utföra spelan med tanke på att det är lättare att spela spelen eftersom det är svårare att göra det via touchskärmen. För att mobilen ska sitta fast ordentligt sitter den fast via en fjädermaskin som sätter fast telefoner som är upp till 72 mm breda. Detta gör att det inte behövs sättas fast via en sladd och eftersom enheterna sitter såpass nära varandra så är det ingen risk att bluetooth kopplingen försvinner.

Konsollen gör att man får mer spelkänsla

Spel konsoller till android som har ett stort utbud på spel blir allt mer populärt eftersom själva spel konsollen gör att man får en mer spelkänsla och i de flesta fall kan prestera bättre så själva spelet. Just nu är till exempel spelet Clash Royal oerhört populärt och visst skulle det underlätta spelandet om man använder Gametel. Den det är inte bara denna sortens spel som drar nytta av denna spelkonsol utan även många nätcasinon erbjuder sina spel i form av appar, så visst skulle man även kunna använda gametel till denna sortens underhållningspel.

Konsollen håller i runt 9 timmar spelandes, det vill säga att om man stänger av konsollen efter en timme återstår runt åtta timmar spelande kvar. Man laddar upp batteriet som sitter i konsollen och behöver inte köpa nya batterier. På konsollen finns det ett styrkors som är en klassisk knapp på spel konsoller. Det finns även fyra stycken actionknappar som också är traditionellt på en spel konsoll. På baksidan finns två knappar som kallas för ”shoulder buttons” och på framsidan finns en av och på knapp samt en ”select” knapp. Som du säkert märker så är konsollen i samma format som de flesta andra konsoller, vilket innebär att den är anpassad för handen. Dock har konsollen inte några utskott som är bekvämt för handen att hålla i. Konsollen är i en rektangulär form och är som att hålla i en telefon på längden.

Räddare i nöden för personer med Android

Man skulle kunna säga att gametels spel konsoll är som räddaren i nöden för de personer som har en android och vill spela men har sedan länge tröttnat på de tråkiga låtsasknapparna. Vissa tycker dock att gametels spel konsoll är en dyr och onödig samt föredrar riktiga spel konsoller som till exempel tillhör playstation eller xbox.

Konsollen kommer i en liten trevlig förpackning där det även kommer med ett manualhäfte som är en bruks-handvisning och visar hur man ska gå till väga för att starta igång konsollen eller om den strular. På baksidan av förpackningen finns det även två stycken QR-koder. Dessa koder kan du skanna genom att ladda ner en app i din smartphone som heter QR reader eller något liknande. Den första QR-koden på kartongen visar en demofilm om hur konsollen fungerar och hur man kopplar samman sin android och konsoll. Den andra QR-koden öppnar Gametel-appen i Market som är androids motsvarighet till App Store. Där köper man och laddar ner applikationer till sin android.

Gametels trådlösa konsoll är i svart färg och det är den enda kulörens som finns att få på produkten. Texten på framsidan är skriven i vit stil.